Láska prochází žaludkem

Láska prochází žaludkem! 

Obrázek10

 Že láska prochází žaludkem, to věděli už naši předci. A já si troufám říct, že toto rčení platí v dnešní době dvojnásob.

Dříve totiž kuchařský um maminek a manželek často nahrazovala gastronomie všelijakých šéfkuchařů restaurací a hospod. Co ale teď, když jsou všechna stravovací zařízení zavřená? Český národ se musel vrátit zpět k plotnám a oprášit odložené kuchařky.

Vařit však nelze bez určitých potřeb. Nebo se snad obejdete bez pečicího papíru, alobalu, potravinářské folie, různých sáčků na led, zeleninu, pečivo či do koše, ubrousků, brček, párátek, nůžek, mašlovaček a mnoho dalšího?

To vše a mnoho dalšího si můžete objednat na našem eshopu https://www.dropap.cz/ a pustit se do vaření, pečení,....apod.

My jsme si pro Vás připravili recept na Jak na domácí koblihy a bavorské vdolky, během jejichž přípravy můžete využít kuchyňské potřeby z našeho eshopu.

Upečte si s námi:-)

Budete potřebovat:

2 žloutky, 2 lžíce rumu, 2 lžíce citronové šťávy, 8 dkg omastku (hera, ...), 8 dkg cukru (krystal, moučka) = vše utřít a přidat do mouky s kváskem

 1 kg hladké mouky, 4 dkg kvasnic ( 1 kostka), ¼ mléka, špetka soli, lžička cukru

Mouku nasypeme do mísy, uděláme ďolíček, do kterého dáme lžičku cukru pod kvasnice a špetku soli, nalejeme ohřáté mléko = kvásek

Těsto řádně propracujeme a necháme vykynout, co s těstem dál - napoví naše fotogalerie:-)

DOBROU CHUŤ!

 1.

Obrázek2

 2.

Obrázek3

3.

                                                                                                                                                          Obrázek4

4.

Obrázek6

 5.

Obrázek7

6.

Obrázek8

7.

Obrázek9

Svým výsledkem se rozhodně nezapomeňte pochlubit:-)